Låååångt inlägg...

Tänkte var generös o bjuda på ett extra långt inlägg en kväll som denna,familjen kollar fotboll,o jag sitter med dem för att vara social,o bry mig liiite :), o sen var det ju ett tags edan jag bloggade som Ni säkert är fullt medvetna om.

En kort resume om veckan som gått,so far,håll tillgodo:

Tisdag: Faster Hanna passade barnen efter jobb o dagis, så att jag kunde få en stund utan tjafs o bråk.Hanna Granne o jag stack till stan o käkade gott o såg nya Beck filmen. Vi blev nervaklena på kuppen,spännande film med skrämsel effekter. Mysig kväll o bra svensk film , o gott sällskap. Var hemma tidigt.
O mådde kasst på kvällen så jag gick o la mig redan vid halv 10.
Hade sen feber hela natten ,på Onsdags morgon var jag mör men tog mig upp ur säng,då det liksom inte fanns läge att stanna hemma efter alla mina vab dagar.
Men med alvedon o kaffe o halstabletter gick det faktiskt kanon under dagen o feber höllt sig i schack.
Efter dagis följde Vincent med oss hem,Maxis kompis.
O då blev det hamburgare o bus o lek.
Däckade på soffan vid halv 8 o sov sedan gott hela natten.
När jag vaknade i morse i sängen,jag hade med andra ord gjort ett uppehåll i sömnen för att ta mig upp,så var jag utvilad o kände mig bra,som när på lite halsont.

Idag då?? Jo jag jobbade o slutade 15,00,en timme tidigare,skönt! Hämtade barnen som blev överlyckliga att jag kom tidigare,sen åt vi mjukglass i byn tillsamans med Jenny o Emma. Så mysigt,tack tjejer för en trevlig fika.
ja sen blev det handling på toppen,som tog en bra stund,blev några avbrott i handlingen,så som tjitt tjatt med folk,o en Maxi som helt plötsligt blev bajsig,o sen lite tjafs med en gnällig Minna som bestämmt skulle ha en egen kundvagn..Ja allt sånt som hör en mathandling till,liksom....Ingredienser till mitt kvällsprojekt inhandlades dock,Smögen cheescake till midsommarbordet. ....ska bli spännande

Middagen ikväll blev grillat i trädgården o Anders gjorde oss sällskap.

O på måndag ska mitt trädäck byggas...LALLALALALALLA







Blogg,blogg...

Så kom då dagen när jag Linda skulle få prova mitt headset på jobb,vilken lycka.Kan till och med gå o bajsa med det o svara samtidigt,fjantigt kanske Ni tycker,men ack så behövligt,om man sitter själv som jag brukar.
LYCKA!!!

Ikväll följde Maxi med Vincent hem så jag o Minna passade på att gunga en lång stund på lekan utanför.O sen lagade vi mat,o den var verkligen smaskens.
Ni kan mer än gärna få recept,som är ett eget ihopakokande:

Till ungefär 4 personer:

4 dl vatten som kokar upp sedan läggs 2 dl bulgur i o kokas 8 minuter,ca.
En lagom bit kassler som steks o sedan tas upp för att svalna.
Ett paket bacon som steks o sen läggs på hushålls papper så överblivit fett försvinner.

Detta blandas sen o sen kan man lägga i valfria grönsaker,jag valde tomater,lök samt gurka.
Servera sen med en kall sås,jag valde lätt creme fraiche blandat med vitlöks dipp,lohmanders bernaise sås,samt chili sås.

Lagom till att middagen stod klar kom Jerry hem men han valde potatis sallad till,tydligen är bulgur för nyttigt...
Men denna komb som han valde skulle också varit smaskens,så alternativen är många.

Nu är Manxan hämtad o barnen åkte i säng vid 19,00,annars e dem sjukt trötta på morgonen.
Jag passade på att vattna alla blommor o växter o sen drogs det lite ogräs,IGEN,tar det aldrig slut???

Nu njuter jag av en kopp lagad java o snart börjar Lotta på Liseberg,ett måste i detta hemmet..

Må väl,kära vänner,må väl!!!

Bröllopsdag o kalas på kulhuset!

Kollar bröllopet som säkerligen resten av Sverige också kollar på. Victoria var o är fantastiskt vacker,så klassisk o enkel hon såg ut utan krysse dullor,rak o otroligt vacker o sval klänning,perfekt i mina ögon.

dagen har spenderats på Kulhuset i Trelleborg med Maxi som var på kalas hos Felix,jag o dem andra föräldrarna satt o drack kaffe o var med o kolalde barnen,inte lönt at köra hem om kände jag.+ Att det var skönt o komma hemifrån lite,e väldigt påfrestande att vara hemma,som ni säkerligen har förstått att jag känner.Jerry cyklade o lämnade en (Tillsynes) frisk Minna hos mormor o var sen hemma o fixade det sista på våra innerdörrar.

Hämtade honom sen o fikade med föräldrarna när vi hämtade Minna.Sen har det blivit slappe i soffan o så kollade vi då på bröllopet.
 
Faster Hanna kom inom o käkade hämtemat med oss,o nu somnar barnen i soffan o då ska jag o min blivande passa på att kolla på Wallander.

O jag blir bara mer o mer sugen på att gifta mig....:)

 


Fantastisk kväll....

Usch dagen har varit botten.Men nu ikväll har mitt humör blivit mycket bättre. Jerry bestämde sig för att stanna hemma från fotbollen,så snällt då jag kännt mig deppig hela dagen.Vi hoppade den planerade middagen o tog fram grillkorvar av dess olika slag o korvbröd,o grillade en lätt middag,men ack så gott. Under tiden han grillade rensade jag ogräs på baksidan o efter middagen fullbordade Jerry rensningen med att klippa gräset. Så fin hela baksidan blev bara man fixade till lite.
Under tiden som han fixade där klev jag in i rollen som hus mor o bakade en lätt kladdkaka,efter recept från Viktklubben,med kesella bla i.o när den var klar var Jerry också klar o då fikade vi ute.Nu sover Minna med feber där uppe o jag gav precis en bit överbliven kaka till Sara Granne.

Såja då tackar jag för mig ikväll...O njuter av kvällen innan det e dax för ännu en vab dag o ännu en dag med deppighet..O på jobb väntar mitt nya headset o telefonväxel....men det får jag inte ta del av än..PUh...


Nu kom det.....

Bakslaget kom igår kväll.Minna e vaken vid 10,när jag kom hem från Ann.Britt.Var så glad hade färgat håret o kände mig fin o var inom statiol o köpte coca cola till Jerry för vi hade planerat en ensam stund framför tv:n.När jag kom hem kommer Minna gåendes från vardagsrummet... Varm som attans var hon o gnällig. Jerry trodde först hon var varm för det hade varit riktigt varmt på hennes rum.Men jag som känner direkt om det e feber kunde konstatera senare med termometern hjälp att lilla tjejen hade 39,5...

Hon fick alvedon o har sen i natt sovit mellan oss. I morse,hopapdes jag att det hela bara varit en mardröm,o tänkte gå upp som vanligt när Jerry säger:Linda, MINNA e sjuk hon kan inte gå på dagis...


Bakslaget kom,o det känns hemskt,men e ÄNNU värre för Minna som skulle ha kalas på sitt dagis idag.Hon fyller ju 2 år nästa söndag.....

Men mitt mamma sunt förnuft gissar på en rejäll tand som är p g.Henens tandskött är svullet o säger själv att hon har ont i munnen o halsen...Eller så e det halsfluss,skulle inte förvåna mig.


Vågar knappt tro det..

God kväll stugorna!
Vågar knappt tro det o än mindre uttala det.men tänker göra det ändå. Helgen o vecka,så här långt,har varit utan klagan perfekt!
Sjöng på dop i lördags o det gick kanon,kändes riktigt bra,om jag får säga det själv,o det får jag då detta e min blogg. Umgåtts med familj,satt in nya innerdörrar på ovan vånningen samt umgåtts med vänner. Vi slutade tidigt i fredags o tog en kombinerad lunch/middag på Kina krogen i Höllviken o sen blev det mys hemma hos HG o Nicklas hela fredags kvällen.
O veckan så här långt,har vi hunnit med att baka en god(nyttig!) jordgubbs tårta o bjudit mina föräldrar på. Hanna var här ikväll o då festade vi på jordgubbs smothie o satt o shit shattade i kvällssolen.Såna här kvällar  e underbara,inga problem finns i världen.
Middagen idag,blev perfekt o barnen åt som aldrig förr,gjorde en ugnspannkaka,fast med mycket mindre mjöl än vanligare då jag ville testa o göra den nyttigare. O jobbet har gått bra utan några större fadäser,får mycket gjort.

O bantningen går kanon.Jag äter mindre o nyttigt.Känner inget sug.Blev inte ens frossa i helgen,mer än lite glass i fredags på Kina. Läser på aftonbaldet på nätet då på viktklubben o får insperation o idèr till vidare kämpning.

.........Så nu väntar vi bara på bakslaget,vad ska hända ske?? Så e det nämligen alltid när man mår bra o allt går som man vill,väntar bara på det,tyvärr...





JOBBEDAG!!!

Idag har jag JOBBAT!!! Barnen lämnades på dagis,efter att vi försovit oss en timme,men men vi hann precis i tid till lämning.
Dagen löpte på bra var kul o va tillbaka o provsitta våra nya kontorsstolar!! Sicken skillnad på att ha riktigt bra stolar,speciellt i svanken,som vi har en speciell knapp till som man kan justera ..kanon!!
O nästa vecka kommer en ny växel till jobb,o hör o häpna med ett trådlöst headset!!! Jag har alltid lekt,när jag var liten,(men även nu faktiskt :) ) att jag hade ett jobb som innebar att jag kunde ha ett headset(som var en penna :) ) o lekte så oerhört länge.O NU ska jag få ett på riktigt jag e finaly vuxen!!!!


Till helgen vankas ju vellinge dagarna,o på fredag har jag o Hanna granne med familjer bestämt oss för att käka på plats,där det händer.Pratar med Hanna nu på facean o sa då att jag va sugen på langos,o då svarar hon;
-SLUTAR MED ATT DU SITTER PÅ EN BAJAMAJA HELA KVÄLLEN O SKITER :)

HAHAH som hon känner mig den kvinnan..

Snart dax för langos....


Kort Inlägg....

Ännu en dag helmma o ännu löst både här o där...

Bull bull bull....

Usch vet inte vad jag ska skriva så jag skiter nog i det,men ibland undrar man hur allt ska fungera när människor e som dem är.Har varit många tankar o funderigar ikväll,men ett samtal med Min älskade Mamma o flera samtal med Hanna Granne o ett kort besök o ett ännu finare kort o blomma av just henne får en att le o bli glad igen.Så här e det alltid när jag isoleras från omvärlden(När barnen e sjuka),jag  e en tänkare i grund o botten o man behöver må så här ibland utan att veta vad som e fel,mår man alltid bra lär man ju sig inte att uppskatta det eller hur???

IMorgon väntar JOBB,Jerry blir hemma o tar hand om barnen o INGEN e  så glad som jag över detta!!!!

Viktresan o sjuka barn.

Min viktresa i veckan har gått över förväntan..E helnöjd.Trots att Minna blev sjuk i Onsdags o att jag spenderat 2 dagar hemma, så höllt jag mig till mina matplaner,vilket jag kan klappa mig på axeln för. MEN sen blev Maxi sjuk natten mellan fredag o lördag,kräkte ner både det ena o det andra så hela helgen,som egentligen skulle spenderats på Tobbes 30-års fest o med fika ute i solen med goda vänner,fick bli en helg inne.Maxi har vägrat låta mig gå ut utan jag skulle sitta i soffan hela tiden sidan om honom o Minna har då kontrat med att bli otroligt mammig...Jerry har första jour o har således inte infunnit sig så mycket hos oss.UTAn det har kakor o mat fått göra för mig...

Så nu sitter jag här o har dock hållt mig idag käkat nyttigt än så länge med det lär nog inte hålla länge till..har absolut inget att göra o då kilar det i kroppen o kakstrupen..

USCH säger jag bara om denna helgen...,o mitt humör o mående e i botten,,,

NYA FRISKA TAG ,tar vi veckan som  kommer o hoppas jag slipper va hemma fler dagar,(Det ser dock inte lovande ut då maxi e extremt slö o trött) MEN MEN...



Myskväll hemma.

Tisdag idag,o då tränar Jerry fotboll. Jag tycker detta passar mig perfekt,då får man ju ensam tid. O den har jag hittentills spenderat med att fläka på mig mysbrallorna,hängt tvätt,lagat kaffe,lagt barnen(Utan gnäll,!!!!),dammsugat(Spillde ut havregryn innan när jag skulle ta  en löpare som hamnat fel av byggarna),samt satt mig i soffan o tänkte för en gångs skull blogga.Slarvar med detta enormt men nu kör vi igen!!

Var ju på Hanna & Nicklas bröllop i lördags,o trots att jag aldrig varit snyggare,bleknade jag i jämförelse med bruden.Såå sjukt vacker o slank,glittrade om henne o Nicklas,såklart han varlika snygg som vanligt.
Ett fullkomligt perfekt bröllop,o jag o Jerry som gått i giftas tankar(Jag längst!!) bestämde oss där på plats att det var dax för oss att börja planera. MEN då måste jag ha gått ner 20kg o denna gången kan där omöjligt komma hinder o grejor emellan,den dagen jag ska föras fram till altaret ska jag vara mig själv -20--så e det helt enkelt o det finns inga genvägar med mirakel pulver,tyvärr utan motion o bra o sund mat det får helt enkelt bli min melodi..Jag bara måste så eneklt är det.
Ska imorgon införskaffa mig ett löparband,ja det ska jag o jag jag kommer använda det o ja det e mina pengar, o komma igång med tränning hemma,då kan jag aldrig skylla på div undanflukter som att jag inte orkar ta mig hemifrån o som att Jerry jobbar mycket,när barnen har lagt sig,eller leker ute ska jag upp på bandet o walka...

Middagen idag bestod av kokt fisk med kokta grönsaker samt natruell keso som jag kryddae med en krydda fån hanna,lime&Chilli som ska vara bra enligt VV.INGET mer bara ett glas vatten o jag åt o var nöjd(Idag i vart fall).Dem andra fick pommes,då vi rensade frysen,samt en sås på creme fraiche smaksatt med samma krydda o det föll dem i smaken.

HOPPAS jag kan hålla mig denna gången............annars blir jag aldrig gift,e det det jag vill???






Hanna i full blom ,har Ni någonsin sett en vackrare brud???

RSS 2.0