En halv vecka...

En halv vecka har redan gått på vår semester.O vad har vi då åstadkommit?
Jo i helgen var det bla mys med grannar,öldäcks invigning(barnen fick sova över hos farmor&farfar),o god mat så klart. Lite jobb hann jag med i lördags också,men naturligtvis strulade ekonomi programmet så det fick bli en syund på måndagen också.

Så i veckan har vi handlat mat,städat,o tvättat. Har rivit panelen i hallen,äntligen är den fula 70-tals grejen borta.Hade fösrt en idè med att måla den brn-svart,o resten vitt,men efter att duktiga Jerry målat en bit beslöt vi oss föra tt riva skitet.Så efter det fick vi,(Läs Jerry) spackla o spackla samt slipa ojämnheter,o nu målas det vitt överallt.Undrar hur många ggr det behövs?? I vilket fall som helst känns det väldigt klantigt av mig att föreslå detta samma vecka som vi åker på semester.Torsdag morgon sticker vi till Torpet,o det ska som sagt handlas,packas,o tvätats mängder,då vi ska vara borta på obestämd tid. Efter söndag så lämnar vi torpet men efetr det vet vi inte om vi sticker vidare nån annanstans...o kvar väntar hallen på oss,lagom kul...:)


O sen mår jag pytton,har nog åkt på en släng av vad Maxi hade förra veckan.Hosta,ont i kropp o hals samt nacke o huvud...o stökigt e här men vi e lyckliga vi e ju tillsammans hela familjen..LYCKA!!!

Klätterapa???? & VABBARE........

Ja det e dagens fråga,om ni läser min rubrik på detta inlägg. Maxi har pendlat från att ha 37,5-38,3 grader hela dagen.När febern har varit låg har han varit pigg,men när tempen åkte upp har han blivit sååå trött o ledsen.Allt han har tjatat om hela ´dagen är att han vill bli frisk inför lördagen,när han ska sova ho farmor & farfar. O jag har försökt att säga att det fixar nog sig,men det har han inte köpt..

Jag fortsätter detta inlägg idag,fredag,då jag inte hann skriva klart det igår,torsdag. Hanna Granne kom förbi o underlättade livet lite,barnen vart överlyckliga över att se nån annan än sin tråkiga mamma,så Hanna fick MYCKET uppmärksamhet o båda skulle mysa hos henne hela tiden.
Måste säga att jag e så glad över att ha henne som vän.Jag kan verkligen ringa om allt,världens patetiska lilla grej,eller världens största grej(i mina ögon),eller om barnens bajs konstistens e udda,ja verkligen om allt,då finns hon där o tröstar,och ger mig råd och ställer upp.Hon e min mamma med andra ord,det dem har gemensamt,är jätte mycket,både två e i vart fall oerhörda klippor i mitt liv,  FINA människor båda två.

I vart fall så klättrar jag oerhört mycket på väggarna,lite mindre idag dock,då jag fick vara social igår kväll.
O vet Ni idag börjar vår semester..allalalalallalalallalalala
Kl: 17,00 eller när Jerry trillar innanförr dörrarna,då börjar den :)
O sen längtar jag till imorgon då jag ska jobba några timmar på dagen,konstigt må ni tycka??,men jag måste in o fixa lite inför min semester,så är det o ha eget företag,o SPECIELLT då jag snarare har titulerat om mig från ekonomiansvarig till vabbare......Då jag nästan e mer hemma o tar hand om sjuka barn,än jag e på jobb...





PÖSS

Maxi sjuk!

Lille Maxan har 39 graders feber,idag. Han vart lite krasslig i Måndags då de ringde från dagis,men då behövde jag inte hämta honom.Men så i tisdags morse vaknade han o var sjuk,med hosta,ont i halsen samt feber.

Nu är vi på andra feber dagen,men trots allt håller vi modet uppe då det snart är semester.Jag känner dock mig som en magnet då Minna o Maxan hela tiden ska vara på mig,o runt mig.Puuhhh o inte blir det bättre av detta regnandet. Jerry kom hem vid 12 i natt,så avlastning eller lite vuxen snack har man inte fått heller...Tur jag har mina barn,som faktiskt e så stora nu att man kan föra ett samtal med dem,vilket jag tycker e så skönt :)

Nåväl det är som det är o dte finns inte så mycket jag kan göra åt det! <3

Ohh va jag blev peppad!!

Ohh va min kropp mår bra nu.Ätit bra o rena saker hela dagen.,enligt mig.
O så läste jag precis på Charlotte Perellies blogg,hon hade en gästbloggare som skrev oerhört peppande.Gå gärna in o läs o bli ispirerade Ni också.
www.chic.se/charlotteperelli


Nu väntar lite hemma träning framför Göta Kanal,repris igen,men man måste se den,en klassiker!!



I´m worth it!!!


Härlig dag

Ohh vilken bra dag det varit idag,ja hela helgen har varit alla tiders.
Vi har varit på Hönan Agda med mamma o Sofia,varit o fikat i Smyge,o slutligen ätit middag hos mamma o pappa med Anders o Emma.O Emma har Minna lekt med hos Jenny en stund i förrmiddags.Vi mammor passade på att dricka varmt o snacka lite.

Lite shopping blev det på Agda så klart,bla fick Minna en jätte söt väska,det e det nya för Minna nu,ha med sig en väska med massor av konstiga saker i.En dag var det snutte,en sten o en lastbil :)

Nä nu e det kaffe i mina nu inhandlade muggar,en present till Jerry,mamma har såna o Jerry älskar att dricka ur dem hos henne,o nu har vi också såna.





Duktig mamma

Husmanskost o egen lagad mat,,,med nyttiga grönsaker ,en redig måltid med andra ord,när man ätit en sådan mår man bra.O speciellt om man lagat den själv o barnen ätit bra o e mätta o belåtna,ja då håller man nästan på att spricka som förälder. Detta hände idag o jag kan stolt klappa mig på axeln o berömma mig själv,visst kan man få det ibland.Kanske gör man det alldeles för sällan???

För tillfälligt är det extra viktigt att barnen får ordentlig lagad mat,kanske e det efter sommarens alla grillningar med korv o hamburgare??? Ska försöka laga ordentlig mat under vår semester också,det e faktiskt då man har mer tid till handling o matlagning.

Usch som det regnar,kan det verkligen komma mer regn?? Undrar var allt regn förvaras??O om gud nu e ordenligt kissig...För det var det sjukatse vad det öser ner nu.

Minna e lagd,extra tidigt idag då hon vägrade sova middag,Maxi myser på soffan o kollar barnprogram.
Jerry jobbar o jag ska faktiskt snart  ta mig en kaffe o likör o krypa upp i soffan o tacka gud för att jag har tak över mitt o mina barns huvud,tänker alltid lite extra på dem som av nån anledning inte kan sova i sin egen säng o ha nånstans att skjula,just när det regnar.


Annars har dagen innehållit korv grillning med familjen hos mamma o pappa,o så klart fika på Björns o en våt mat handling på Willys,av mig o Minna...Inget konstigt alls..


Trevlig kväll i hus o hem


Döden.

Dessa dagar som varit har varit dem värsta i mitt liv. En sån jädrans huvudvärk,o inga piller hjälpte.Jag e glad att jag lever,kanske överdrivet skrivet,men jag kände mig mer död än levande vissa stunder.

TACK till min söta mamma som jobbat för mig o hämtat o passat barnen,jag gråter när jag tänker på hur du ställer upp. Älskar dig!
O självklart tack till Jerry,som tagit barnen o kommit in med dem i mitt isolerade rum när jag behövt kärlek o pussar...

Nu ikväll har värken äntligen släppt o jag fick städ mani,o städade o skrubbade hela nedanvånningen.Jag o Minna tog på oss städrockarna o var flitiga utan att bli störda. Maxi var hos Elliot o Jerry jobbade..Tänk va effektiva man kan vara utan att bli störda av karlarna i huset :)

Men nu e jag trött, ordentlígt trött så nu ska jag gå o lägga mig o njuta av att slippa ha ont,FAN va skönt...

Nu e jag glad...

Jag känner mig glad nu,ibland behövs det inte så mycket för att man ska le lite extra. Har varit en skit dag idag med...,så nu skiter vi i allt o går ut o käkar...O ler!!!


Tittar in....<3

Tänkte bara titta in o säga hej, har inte lust o ork att skriva något längre idag.
Har varit en lång dag känns det som,mycket som strulat,o det gillar jag inte alls.Det ända som känns bra är att det snart är semester..nästa fredag kallar semstern på oss,o ja vi hoppar på.!!!!


Ha nu en mysig kväll,så ska jag lägga upp benen o slappa i soffan,o kolla Lotta så klart :)

Fin fina helg...

Halva helgen har gått,o jag njuter för fullo.Jerry e ledig o hela helgen med,sååå skönt!(Jag klarar mig bra utan honom också,så jag ska inte gnälla men det e faktiskt skönt när man kan dela allt).

Fredags övade jag i Torrlösa Kyrka med kantorn inför bröllopet på lördagen. Barnen blev hämtade på dagis av mormor samt Anna o kusinerna o sen körde dem iväg o fikade,Ni e så snälla som tog barnen.Själv slutade jag vid halv 3 o kunde i lugn o ro köra till Torrlösa kyrka.

När jag kom hem stod maten på bordet o vin glaset överlämnades till min hand,av Jerry som hämtat barnen o handlat samt fixat maten.TACK!!!

O så blev det så lördag!!!Denna inledes med en cykel tur till vellinge centrum o Björns,där vi var många som njöt av den sedvanliga frukosten,o idag var det många vänner som slöt upp KUL!!

På biken hem sen o då va det dax att fixa sig i ordning o köra till bröllopet. O va jag älskar att köra iväg i ordning fixad o vara så där små nervös,som jag alltid är förre.

 Det gick  FANTASTISK!!! Speciellt i Everything I do I do it for you,vilket flytt o så kul det var.Kantorn sa bak efter att det var så roligt o spela till en sån proffesionell sångerska,jag blev några extra meter längre,med dem fina orden. Vaktmästaren i kyrkan var så imponerad o sa att det lät fantastiskt,o att jag var citat: ¨så jävla bra¨,även fast man inte fick säga så i kyrkan...:). Jag tog i så mycket,ända från tårna att jag sträckte mig i nacken,men det var det värt!!
Hoppas brudparet blev nöjda o att det hade en bra fest,o att dem får leva lyckliga i alla sina dagar.


Väl hemma var det fullt hus när jag anlände.Vi passade Elliot över natten ,då hans föräldrar var på bröllopet.
Även Anders,Jenny,Emma,Andrè o Filip var här,vi saknade dock Roger o Anna o Ankan,som jag trodde skulle komma,men det blev nog en miss där,då Jerry var sursnoppig..Hoppas vi kan ta en annan dag med er..
Blev tacos o lite vin o öl,o godis till barnen,så klart det var ju lördag.

Nu e det söndag morgon o vi har hunnit äta frukost,städa baksidan,lägga i en amskin tvätt o jag har rensat tvättstuga..Effektiv blev man helt plötsligt,då barnen vaknade vid kvart över 7,bra med natt gäster ibland :)

Nu väntar vi på Hanna granne o Nicklas sen ska vi sticka över till Danmark o ladad upp förrådet inför semestern,o käka något gott i Danmark!!


40 minuter kan göra mycket...

Vad man kan få mycket gjort på endast 40-minuter,ibland.Jag slutade tidigare idag då jag hade jobbat undan mycket o var lite att göra på jobb.Hämtade barnen tidigare o trodde jag skulle göra något snällt och att dem skulle bli glada,men så fel man kan ha ibland.Började bråka med det samma jag hämtade dem.Hade tänkt vara snäll o köra till Vellinge Blomman,föra tt at en fika o kolla lite nya ute blommor,MEN det smög sig när barnen betedde sig som dem gjorde.
Blev istället mat inhandling,o det funkade verkligen INTE idag...
Sur snopp o sur kiss,ja det sammanfattar nog vår tur till Willys rätt så bra. Sen kan ni säkerligen räkna ut resten själva,alla ni som handlat med små huliganer.

Blev så arg att jag körde förbi dagis o HOTADE med att lämna in dem där igen. Maxi undrade då vem som skulle hämta dem,o mogna Linda svarade -Skiter jag i,får Ni se....
Ibland rinner liksom bägaren över,o det kan sammanfatta mitt oerhört mogna svar till Maxi.

I vart fall så var det faktiskt skönt att sluta tidigare,för när klockan var kvart över 4 så var vi hemma istället för att jag hämtade barnen som det brukar vara,alltid nått.










Varannan tur..

Barn är roliga,o är likadana på vissa saker nu på 2000-talet,som när man själv var liten på 1980-talet.Vissa saker förändras liksom aldrig,o vissa gör.En sak som aldrig förändras är barns ¨det ska vara rättvist¨. Den lilla bit som är mellN vårt hus o dagis, hinner man precis med att lyssna på en 3-minuters låt,typ från Melodifestivalen.Årets omgång har vi på cd i bilen, o Maxi älskar,som många av Er vet,Manboy med Eric Saade. Denna trevliga visa har även fallit lilla Minnimus i smaken,INNAN.Nu är det KOm kom med Timoteij,som är favorit,denna har även varit en pärla hos Maxi, MEN nu gillar dem alltså således två olika låtar,som naturligtis inte finns på samma skiva,så klart.

Vi får då,för rättvisans skull,lyssna på den ene det ena hållet o den andre det andra hållet. Men det faller ju inte alltid i god dager,hos två barn som inte kommer ihåg vilken som lyssnades på sist...
kUL JUL som man brukar säga...


Men jag vet att det kommer dagar då man slåss om vem som ska sitta fram,så var det för Anders o mig i var fall...var tid har sin charm.


Köttfärslimpa deluxe...

Ikväll kände jag för att laga en ordentlig husmanskosts middag,efter sommarens alla grillningar o lätt mat. Så det fick bli hemma gjord köttfärslimpa med kokt potatis samt hemma gjord brunsås,o en sallad till detta så klart.O som vi åt!!! Barnen har aldrig ätit så här mycket,o var super nöjda o glada med sina insatser så det fick bli god glass till efterrätt,välförtjänt!

Annars har det varit jobb som vanligt,o jag har varit flitig o fått undan mycket.Bokföringen som jag gärna skjuter upp,men som är så skönt när den är gjord. Varför ska man våndas i onödan? Nä det får nog bli mitt nya valspråk,ta itu med sakerna redan när dem börjas kännas jobbiga.

I går kväll hade jag o Hanna Granne en mysig kväll på tu man hand :) Blev lilla torg o god mat o lite god dricka på det,vi hade  jättetrevligt o satt o skrattade åt alla andra som i våra ögon såg lustiga o roliga ut,frågan är egentligen hur vi själva såg ut,snygga så klart eller??
Faster Hanna var snäll o kom o satt barnvakt,då Jerry jobbade.

Till helgen är Jerry ledig hela helgen,vilket han inte varit på jätte länge.MEN då ska jag jobba,eller ja jobba o jobba ,ska sjunga på ett bröllop i Svalöv... Blir till att öva låtar nu igen o det ska bli sjukt kul!!!!

Helgen Juli-Aug

Tänkte berätta lite om vår helg.
Lördagen började med en cykel tur till Björns, Maxi som precis lärt sig cykla utan stödhjul,klarade hela vägen ner till byn. Han sladdade in framför hela sällskapet på Björns o sken som en sol,glad i hågen kom jag,hans mamma,efter o var minst lika stolt som han själv.
Blev en mysig fika,som vanligt, i solen,o efter  det hängde Andrè o hans son Filip med hem för att leka.

Vid 16,00 skulle vi,alla barnen med familjer,hem till mamma & pappa o grilla. Blev en skön familje kväll med god mat,o kusiner som lekte o spelade fotboll.
Själv drack jag några glas rödvin o fick migrän,så vid 21 tiden tackade vi för oss o drog hem. Kände att det inte var speciellt lönt att lägga barnen där o dra upp dem en timme senare,+ att huvud värkte trots ivriga försök med vatten.
Hemma blev det läggning direkt,o barnen somnade i soffan med oss,e det helg så e det.

Idag Söndag har jag haft huvudvärk nästan hela dagen,inte konstigt med tanke på vädret,kanske.
Jerry & Maxi körde iväg på jobb vid halv 9,o jag lyckades få Minna att somna om i våra sängar så att jag kunde vila. Vi vaknade vid halv 11 av att killarna kom hem igen o hade då med sig goda frallor. Blev en skön o lugn frukost med gott nylagat kaffe,från våra nya kaffekokare.

Minna sov ytterligare en stund på eftermiddagen o även då passade jag på att vila.
Maxi ville leka med Elliot så vid 15,00 drog vi dit o åt en supergod hemmabakad kaka som Hanna smällt ihop.

Efter lek o bus så skulle Jerry iväg till Danmark o hämta en bil som stod på motorvägen precis efter Tårnby. Inga kunder i bilen,så jag kom på idè att vi kunde följa med hela familjen.Maxi brukar åka med men Minna förstår inte att hon är för liten för det,o blir lika ledsen varje gång Jerry ska iväg.MEN idag blev det således hennes tur,o hela familjen tog en tur till sundet. URMYSIGT!!!


Ja då var det Måndag igen o snart e det vår tur att ha semester.Känns faktiskt skönt nu när man hör den ena efter den andra klaga på att deras är slut...Vår ska ju snart börja...:)





RSS 2.0